fbpx
email

Valse e-mail “Microsoft” in omloop

Het is weer zover! Deze keer is het de beurt aan “Microsoft”. Ik zet de naam van deze gigant tussen haakjes, omdat Microsoft zelf uiteraard niet met valse e-mails komt.

Wat staat er in?

De tekst dat in de valse e-mail te lezen valt is: “Dit is om u te informeren dat we zullen stoppen met het verwerken van uw e-mail vanuit onze database omdat uw account niet is bijgewerkt op onze gegevens. Om deze berichten te ontvangen, klikt u op de onderstaande link om uw identiteit te verifiëren”

Valse link

In de valse e-mail staat ook een klikbare link. Als u op deze link klikt, komt u terecht op een neppe website. Deze website lijkt echter enorm veel op de officiële inlogpagina van Microsoft. En hier komt het punt dat u extreem goed moet opletten! Als u hier inlogt, vallen uw gegevens in handen van criminelen die hier op uit zijn. Dat dit extreem vervelende gevolgen kan hebben, kunt u hier lezen: Naakfoto’s gestolen uit cloudomgeving.

Wat te doen?

Voorkomen is beter dan genezen. Simpelweg de link niet openen is het remedie. Mocht u toch op een dergelijke link hebben geklikt, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met De Computerman Twente. Dan kan ik samen met u opzoek naar een geschikte oplossing.

Gerelateerde artikelen

Foto met laptop

Hulp nodig met je computer of laptop?

Wij helpen je graag!

Heb jij een vraag?

Neem contact op!