fbpx
Computerman welkom terug

Vakantie voorbij? 4 tips om goed van start te gaan met je computer

De komende weken staan voor veel mensen in het teken van de terugkeer naar het normale leven. Studie, werk en andere bezigheden worden weer opgepakt en bij veel van deze bezigheden is een computer in het spel. Wij van De Computerman Twente voorzien je in dit blog van een aantal bruikbare tips, zodat jij weer met een gerust hart je computer kunt gaan gebruiken.

Updaten, updaten en nog eens updaten

Wat in onze ogen het allerbelangrijkste is na “een periode van stilstand” is het updaten van je computer. Als jij een aantal weken je computer niet gebruikt zijn er in de tussentijd vrijwel altijd nieuwe updates uitgebracht. Deze updates zorgen ervoor dat jij je computer veiliger kunt gebruiken. In het geval van een computer die draait op Windows, lees je hier hoe je kunt updaten. Gebruik je een Apple computer? Dan lees je hier hoe je kunt updaten. Ook doe je er verstandig aan om je computer minimaal een dag aan te laten staan. Dan krijgen alle updates ruim de tijd om geinstalleerd te worden. Als het op de een of andere manier niet lukt om je computer te updaten, dan kunnen wij je daarbij helpen. Neem dan geheel gratis en vrijblijvend contact met ons.

Controleer je online beveiliging

Daar waar jij misschien wel een aantal weken stil hebt gezeten aan zee of in het zwembad, zitten hackers en andere kwaadwillenden nooit stil. Het is daarom erg belangrijk om goed te controleren of je je online beveiliging op orde hebt. Heb je geen betaald anti-virus programma op je computer, dan valt er niet veel meer te doen dan je computer goed te updaten. Wij van De Computerman Twente raden te allen tijde aan om voor een betaald anti-virus programma te kiezen. In de tijd waarin we nu leven is het volstrekt onverstandig om je computer niet te voorzien van de juiste online beveiliging. We hebben daar al eens eerder een blog over geschreven, dat lees je hier. Betaal je wel voor online beveiliging, dan doe je er verstandig aan om zo spoedig mogelijk het desbetreffende programma te openen en op “bijwerken” of “updaten” te klikken. In de meeste gevallen gaat de rest dan vanzelf en is je computer weer voorzien van de nieuwste anti-virusdefinities.

Rare geluiden?

Het kan zijn dat je computer na een lange periode van stilstand rare geluiden maakt bij het opstarten. Denk hierbij aan piepen, kraken, schaven of tikken. Dit kan van alles betekenen. Denk hierbij aan een falende harde schijf, een vastlopende processorkoeler of een ander intern probleem. Zet je computer altijd weer volledig uit en niet weer aan, tot er iemand met verstand van zaken bij is geweest. Niemand zit namelijk te wachten op dataverlies of een ander vervelend computerprobleem. Hulp nodig bij je computer? Neem geheel gratis en vrijblijvend contact met ons. Wij van De Computerman Twente in Hengelo zijn er om je hierbij te helpen.

Een schone installatie

Een leeg hoofd, maar een volle computer? Dat kan ervoor zorgen dat je binnen no-time weer in je oude sleur terecht komt. Een advies kan daarom zijn om te starten met een schone installatie van je besturingssysteem. Als je weinig tot geen kennis van computers hebt, kan het een hels karwei worden om dit voor elkaar te krijgen. Het is namelijk belangrijk dat je eerst een goede back-up maakt van alles wat belangrijk voor je is. Denk hierbij aan foto’s, documenten, e-mail en software. Wij van De Computerman Twente kunnen je daar uiteraard bij helpen. Neem geheel gratis en vrijblijvend contact met ons om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Wat nog meer…

We kunnen natuurlijk nog wel tot het einde der tijden doorschrijven wat nog meer verstandig is om te doen. Echter vinden wij bovenstaande adviezen de meest belangrijke. Mocht je tegen andere zaken aanlopen met je computer, wij van De Computerman Twente in Hengelo zijn gespecialiseerd in reparaties, installaties en onderhoud aan je computer. Op zoek naar een refurbished computer? Ook daar kunnen wij je bij helpen, zie onze webshop. Je kunt ons bereiken door te e-mailen naar info@computermantwente.nl, te bellen naar 074-2033055 of door het contactformulier in te vullen. Graag tot ziens!

Gerelateerde artikelen

Foto met laptop

Hulp nodig met je computer of laptop?

Wij helpen je graag!

Heb jij een vraag?

Neem contact op!