fbpx
Belangrijke veiiligheidstip met een voorbeeld van een nepmail Netflix die in omloop is

Nepmail Netflix in omloop

Opgelet! Er doet op dit moment een phishing e-mail de ronde met als onderwerp ‘Your Netflix subscription is expiring’ wat zogenaamd moet wijzen op een aflopend abonnement bij de streamingservice. Het bericht lijkt van Netflix te komen, maar is natuurlijk nep.

Netflix stuurt geen berichten zoals deze

Als je niet oplet, denk je gewoon je abonnement te moeten verlengen. De mogelijke bedoelingen van deze internetcriminelen zijn een stuk slechter. We hebben het niet zelf getest, maar alle alarmen staan op rood bij het zien van dit bericht. Zo is de afzender 9dea5@odatum.com en komt de link achter de “Reactivate my account” button uit op een onduidelijke, vreemde pagina.

Voorbeeld van een net e-mail van Netflix
Voorbeeld nepmail Netflix

Wat kan er gebeuren?

Als jij de link in zo’n e-mail aanklikt en je vult daarna je gegevens in, kunnen deze internetcriminelen met de door jou ingevulde gegevens bestellingen plaatsen en abonnementen afsluiten. Stel je vult je Creditcard gegevens in, dan is het vervelende daarvan dat je pas na een hele tijd doorhebt dat er mogelijk grote bedragen mee zijn voldaan. Dat is schrikken aan het eind van de maand!

Meer informatie

De Computerman Twente is een computer reparatiebedrijf in Hengelo, Overijssel. Als er belangrijk nieuws te melden is, of bijvoorbeeld een situatie zoals bovenstaande, delen wij dat via deze website en/of op onze Social Media kanalen. Voor vragen, opmerkingen of het maken van een afspraak voor computerhulp kun je ons tijdens kantoortijden telefonisch bereiken op 074 203 3055. Ook kun je het contactformulier onderaan deze pagina invullen, dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Gerelateerde artikelen

Foto met laptop

Hulp nodig met je computer of laptop?

Wij helpen je graag!

Heb jij een vraag?

Neem contact op!