fbpx
Vingerafdruk

TIP: Maak wachtzinnen i.p.v. wachtwoorden

Wanneer je een account wil aanmaken op welke website dan ook, vragen ze je om een sterk wachtwoord te verzinnen. Vaak adviseren deze websites dan een wachtwoord aan te maken met speciale tekens en cijfers in combinatie met hoofdletters. Wij gaan jou in dit blog van een ander advies voorzien.

Wat is nou een goed wachtwoord?

Hallo123456, Qwerty2020 en Welkom01 zijn dat in ieder geval niet. Ons advies is dan ook om niet meer te denken in wachtwoorden, maar in wachtzinnen. Wachtzinnen zijn lang, vaak goed te onthouden en moeilijk te kraken. “De Computerman Twente levert snelle service in 2020!” zou een uitstekende wachtzin zijn, om maar eens een voorbeeld te noemen. 😉 Gebruik vooral spaties, die mogelijkheid wordt vaak over het hoofd gezien.

Willekeurige woorden

Wat je ook kunt doen is verschillende onsamenhangende woorden aan elkaar koppelen en dat gebruiken als wachtzin. Wij adviseren dat te doen met deze Willekeurige Woorden Generator. Zorg wel dat je niet vergeet wat je invoert tijdens het aanmaken van een wachtwoord/wachtzin. Je kunt deze woorden bijvoorbeeld opschrijven en op een voor jou veilige plek bewaren. Schrijf er nooit bij op welke website je dit wachtwoord/wachtzin gebruikt, maar gebruik enkel steekwoorden of afkortingen die alleen jij begrijpt. Je kunt ook elke wachtzin laten beginnen met een woord dat alleen jij weet. Bijvoorbeeld de naam van jouw partner. Die naam schrijf je dan niet op, maar onthoud je zelf. Als iemand dan toch jouw gegevens in handen krijgt, kan diegene er alsnog niets mee.

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen kun je De Computerman Twente tijdens kantoortijden telefonisch bereiken op 📞 06 42 93 69 77 (Whatsapp in het weekend regelmatig mogelijk). Ook kun je het contactformulier op onze website invullen, dan nemen wij z.s.m. contact op.

Team De Computerman Twente

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Gerelateerde artikelen

Foto met laptop

Hulp nodig met je computer of laptop?

Wij helpen je graag!

Heb jij een vraag?

Neem contact op!