fbpx
Stof in laptop

Laptop toe aan een onderhoudsbeurt?

Is jouw laptop aan een onderhoudsbeurt toe? Dat ligt eraan hoe vaak je de laptop gebruikt en hoe oud de laptop is. Is je laptop trager dan normaal? Moet je laptop vaker aan de oplader dan voorheen? Dat hoeft niet meteen te betekenen dat het tijd is voor een nieuwe, maar misschien is een onderhoudsbeurt wél een goed idee, zodat wij onder andere kunnen onderzoeken in wat voor een staat je laptop verkeert.

Wanneer een onderhoudsbeurt laten doen?

Als je een laptop hebt die al even mee gaat, is het niet gek dat de laptop op een gegeven moment moeilijkheden gaat vertonen. Misschien is de laptop minder snel dan dat je gewend bent of moet de laptop vaker aan een oplader.

Laptops zijn over het algemeen wel gemaakt om lang mee te gaan. Dus een jaarlijkse onderhoudsbeurt is niet altijd nodig. Een laptop die elke dag van 8 tot 5 wordt gebruikt zal eerder toe zijn aan een onderhoudsbeurt dan een laptop die thuis af en toe uit de kast wordt gehaald om BubbleShooter op te spelen.

Een onderhoudsbeurt kan ervoor zorgen dat de laptop weer sneller wordt. En door bijvoorbeeld het vervangen van een accu kan de laptop weer langer mee, zonder dat jij ‘m hoeft op te laden.

Soms is stof een oorzaak van een warm wordende laptop. De ventilatoren in de laptop raken dan verstopt en daardoor kan de warmte niet goed weg. Als er te veel stof in de laptop komt en dit blijft te lang zo, kan de laptop kapot draaien. Na een onderhoudsbeurt bij De Computerman Twente is je laptop weer stofvrij en volledig nagekeken op onzuiverheden.

Wat is een onderhoudsbeurt?

Bij een onderhoudsbeurt worden essentiële onderdelen van de laptop nagekeken. Wij lopen je instellingen na, kijken of er schijffouten zijn, of je onverhoopt toch een virus hebt binnen gehengeld en nog veel meer. Wij hebben een procedure ontwikkelt waarin meer dan 30 aspecten van een computer onder de loep worden genomen. Komen wij iets tegen waar jij weet van moet hebben, dan nemen we altijd contact met je op.

Wat kan ik zelf doen?

Een onderhoudsbeurt volledig negeren is onverstandig. Maar je kunt wel een aantal dingen doen om te zorgen dat je laptop zo lang mogelijk in leven blijft. Hier een aantal tips:

  • Ga zuinig om met je apparatuur! Beschadiging aan je hardware kun je vaak voorkomen door er zuinig mee te zijn. Koop een beschermhoes, houd eten en drinken uit de buurt en gebruik de laptop zoveel mogelijk in een stofvrije omgeving. En zorg ervoor dat bij gebruik de ventilatoren aan de onderkant en/of achterkant van de laptop niet geblokkeerd worden.
  • Zorg ervoor dat de software up-to-date is en dat je verouderde programma’s verwijdert.

Twijfel je over een onderhoudsbeurt? Of heb je een ander computerprobleem? Wij zijn je graag van dienst. Bel ons gerust en wij helpen je graag. Wij van De Computerman Twente zijn te bereiken op 074 203 3055 of info@computermantwente.nl. Wij hebben ook een webshop waar we onder de naam Easy Computershop, tweedekans desktops en laptops verkopen. Deze kun je hier vinden.

Gerelateerde artikelen

Foto met laptop

Hulp nodig met je computer of laptop?

Wij helpen je graag!

Heb jij een vraag?

Neem contact op!