fbpx
WhatsApp

Hoe voorkom je hackers in WhatsApp?

Onlangs is door cyberexperts ontdekt dat hackers een veiligheidslek in WhatsApp hebben ontdekt. Dat lek stelt hackers in staat je volledige account over te nemen. Ook konden ze alle media zien, ophalen en versturen. Aangeraden wordt de nieuwste versie van de populaire berichtenapp te downloaden én te installeren.

End-to-end encryptie

End-to-end encryptie (versleuteling van gegevens) maakt het voor hackers in principe onmogelijk om je berichten extern te kunnen lezen. Echter hebben cyberexperts van het bedrijf Perimeter X verschillende zwaktes en lekken gevonden. Je leest het artikel hier.

Welk gevaar is er voor mij?

Als je een iPhone bezit, WhatsApp op de computer gebruikt en daarnaast nooit updates doorvoert, is er een (kleine) kans dat je gevaar loopt. Als je alleen WhatsApp op je iPhone (of ander type smartphone) gebruikt is er niets aan de hand. Voor Android gebruikers is er dus niets aan de hand.

Wat te doen?

Als je WhatsApp zowel op je computer als op je iPhone gebruikt, dan doe je er goed aan om alles zo spoedig mogelijk te updaten naar de nieuwste versies. Het veiligheidslek is in december al gedicht, maar zonder de juiste update schuilt er dus nog wel degelijk gevaar.

Overige vragen

Voor ICT gerelateerde vragen en/of opmerkingen kunt u De Computerman Twente tijdens kantoortijden bereiken op 06 42 93 69 77 (Whatsapp mogelijk). U kunt ook te alle tijden ons contactformulier invullen, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Gerelateerde artikelen

Foto met laptop

Hulp nodig met je computer of laptop?

Wij helpen je graag!

Heb jij een vraag?

Neem contact op!