fbpx
Het einde van Windows 10: wat betekent dit voor jou?

Het einde van Windows 10: wat betekent dit voor jou?

Door Erik Lozeman op 5 mei 2024 | 4 minuten leestijd |

Het is al een tijdje officieel: het einde van Windows 10 is in zicht. Microsoft heeft aangekondigd dat ze de ondersteuning voor dit populaire besturingssysteem gaan stoppen. Maar wat houdt dit precies in en wat zijn de gevolgen voor jou als gebruiker? Laten we eens kijken naar de belangrijkste punten.

 1. Het einde van Windows 10: wat betekent dit voor jou?
 2. Wanneer stopt de ondersteuning voor Windows 10?
 3. Wat betekent het einde van Windows 10 voor jou?
 4. Is Windows 10 verouderd? Wat zijn je opties?
 5. Kan ik Windows 11 installeren op een oude pc?
 6. Familie en vrienden in hetzelfde schuitje
 7. Contactinformatie

Wanneer stopt de ondersteuning voor Windows 10?

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het einde van Windows 10 gepland staat voor 14 oktober 2025. Tot die tijd blijven ze beveiligingsupdates en technische ondersteuning bieden. Daarna (maar eigenlijk al ruim van tevoren) is het aan te raden om over te gaan naar bijvoorbeeld Windows 11.

Wat betekent het einde van Windows 10 voor jou?

Als het einde van Windows 10 nadert, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden:

 • Je computer wordt kwetsbaarder voor beveiligingsrisico’s en virussen.
 • Je computer, desktop of laptop is mogelijk niet meer geschikt voor Windows 10.
 • Je mist nieuwe functies en verbeteringen die in latere versies van Windows worden geïntroduceerd.

Is Windows 10 verouderd? Wat zijn je opties?

Op het moment van schrijven is Windows 10 nog prima om te gebruiken, maar het einde nadert wel. Gelukkig heb je verschillende mogelijkheden als het gaat om het omgaan met het einde van Windows 10:

 1. Upgrade naar een nieuwere versie van Windows, zoals Windows 11 of op een later moment zelfs Windows 12
 2. De aanschaf van een tweedekans desktop, pc, computer of laptop. Of nieuw natuurlijk.
 3. Blijf Windows 10 gebruiken, maar wees je bewust van de risico’s

Het is verstandig om tijdig na te denken over je opties en een plan te maken voor wanneer Windows 10 niet meer ondersteund wordt. Wij van De Computerman Twente in Hengelo helpen je hier graag bij.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Het einde van Windows 10: wat betekent dit voor jou?

Kan ik Windows 11 installeren op een oude computer?

Nou, het hangt er volledig van af. Windows 11 vraagt meer van een computer dan Windows 10, zoals een nieuwere processor en meer geheugen. Als je oude pc niet aan die eisen voldoet, kun je Windows 11 technisch gezien niet installeren. Zelfs als je het probeert, kan het zijn dat het niet goed werkt en je problemen krijgt. Dit zijn de belangrijkste eisen voor Windows 11:

 1. 8e generatie Intel processor, gelijkwaardig of nieuwer
 2. TPM 2.0 (Trusted Platform Module)
 3. Minimaal 4 GB werkgeheugen
 4. Minimaal 64 GB opslagruimte
 5. DirectX 12 compatibele grafische kaart

Zegt je dit helemaal niets? Maak je geen zorgen, wij helpen je graag! Bij De Computerman Twente in Hengelo kunnen we je adviseren over wat je nou het beste kunt doen. Of het nu gaat om een upgrade naar een nieuwe pc, laptop of desktop, of alsnog een upgrade van Windows 10 naar Windows 11, wij regelen het voor je.

Familie en vrienden in hetzelfde schuitje

Denk eraan dat ook veel van je familieleden en vrienden oudere computers, desktops en laptops kunnen hebben. Jij bent mogelijk degene tot wie ze zich wenden voor computerproblemen. Dit is het moment om hen te adviseren hun systemen bij De Computerman Twente in Hengelo te laten controleren, zodat ze voorbereid zijn op de toekomst met Windows 11. Ja, oktober 2025 lijkt misschien nog ver weg, maar het is dichterbij dan je denkt. Neem het zekere voor het onzekere en laat je pc tijdig controleren bij ons, De Computerman Twente, gevestigd aan de Piet Heinstraat 81 in Hengelo. Telefonisch te bereiken op 074 203 3055. Ook is het mogelijk om ons contactformulier in te vullen.

Conclusie

Het einde van Windows 10 hoeft geen ramp te zijn. Door je goed voor te bereiden en een weloverwogen keuze te maken voor een nieuw besturingssysteem, kun je met een gerust hart afscheid nemen van Windows 10. Zie het als een kans om je digitale ervaring naar een hoger niveau te tillen en wij van De Computerman Twente helpen je daar natuurlijk graag bij.

Contactinformatie

Neem contact met ons op via 0742033055, stuur een e-mail naar info@computermantwente.nl, bezoek onze website www.computermantwente.nl, bekijk onze Google pagina of kom gewoon langs bij ons aan de Piet Heinstraat 81 in Hengelo. We zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 8:30 tot 17:30. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij zijn er om je te helpen.

Dit is Erik Lozeman. Eigenaar van De Computerman Twente in Hengelo.

Gerelateerde artikelen

Computerwinkel Wierden nabij Hengelo
Gemaakt door Erik Lozeman

Computerwinkel Wierden

Computerwinkel Wierden nabij Hengelo | Door Erik Lozeman op 5 mei 2024 | 4 minuten leestijd |  In Wierden zijn weinig tot geen computerspeciaalzaken te vinden. Gelukkig kun je

Verder lezen »
Foto met laptop

Hulp nodig met je computer of laptop?

Wij helpen je graag!

Heb jij een vraag?

Neem contact op!