fbpx
De Computerman Twente

BLOG | Soms ook Maatschappelijk Werker

De komende tijd willen wij jullie door middel van blogs meenemen in wat wij “Computermannen” zoal meemaken, zien en horen. Onze blogs zijn puur informatief, maar wij hopen wel dat het bepaalde ogen opent. Vooral als het onze ouderen betreft.

Zoals de meesten wel bekend, is onze doelgroep vooral ouderen. Wij helpen natuurlijk iedereen met computerproblemen, maar als we het in getallen moeten uitdrukken is meer dan 50% van onze klanten 65+. En dat vinden wij vaak héél erg leuk! Het heeft echter ook een keerzijde. Om maar gelijk een groot maatschappelijk probleem aan de kaak te stellen, gaan wij het in deze blog hebben over eenzaamheid onder ouderen.

Eenzaamheid

Naast het repareren, installeren en onderhouden van computers bij ons op kantoor, leveren wij ook computerhulp aan huis. Wel alleen als het écht niet anders kan, want: corona is nog niet uitgespeeld. Denk hierbij aan hulp bij een slechte internetverbinding binnenshuis, de installatie van een nieuwe printer maar ook als een klant niet in staat is om met zijn of haar probleem/apparaat bij ons te komen. Wat wij bij zo’n aan-huis afspraak vaak merken is dat eenzaamheid onder ouderen iets is wat nog steeds enorm speelt. Wij hebben daarom ook wel eens het idee dat wij worden ingeschakeld om alleen als luisterend oor te dienen en dat doen wij dan ook met heel veel plezier! Het is echter wel schrijnend om te zien om hoeveel mensen het daadwerkelijk gaat. Wij denken dat dat anders kan, maar vooral anders moet.

Initiatief

De titel van deze blog is “Soms Computerman, soms Maatschappelijk Werker” en daarmee willen we duidelijk maken dat het heel vaak niet alleen een reparatie of installatie is waar wij in voorzien. Zo geven wij ook wel eens tips over wat ouderen kunnen gaan doen of wat voor initiatieven er zijn om de dagen door te komen. Ook zijn wij meer dan eens een luisterend oor, om de thuisproblematiek van mensen aan te horen. In sommige gevallen schakelen wij dan door naar onze samenwerkingspartner: de Ledenservice van Carintreggeland. Wij Computermannen hebben allebei geen achtergrond in de zorg, maar we proberen er wel altijd het beste van te maken!

Voor meer informatie over de Ledenservice van Carintreggeland klikt u hier:
https://www.carintreggeland.nl/Carintreggeland/Ledenservice/De-Ledenservice

Ga ook eens bij een eenzame oudere langs!

Ken of weet jij ook iemand waar eenzaamheid een rol speelt? Ga er dan gewoon eens een kopje thee of koffie drinken en zie hoeveel plezier je iemand daarmee doet. Alle kleine beetjes helpen!

Tips en/of suggesties? Laat het ons weten

Wij zijn “Computermannen” en geen Maatschappelijk Werkers, maar staan natuurlijk wel open voor tips en/of suggesties. Laat het ons dan gerust weten! Wij staan overal voor open. Wij van De Computerman Twente zijn tijdens kantoortijden telefonisch te bereiken op 06 42 93 69 77 (Whatsapp in het weekend regelmatig mogelijk). Ook kun je het het contactformulier op onze website invullen, dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Erik Lozeman & Niek Pals van De Computerman Twente

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Gerelateerde artikelen

Foto met laptop

Hulp nodig met je computer of laptop?

Wij helpen je graag!

Heb jij een vraag?

Neem contact op!