fbpx
Iphone en powerbank

8 praktische smartphone batterij tips voor op vakantie

Tijdens de vakantie wil je jouw smartphone natuurlijk gebruiken om leuke vakantiefoto’s te maken, de route naar de vakantiebestemming uit te stippelen, of om de details van de vlucht te bekijken. Het laatste waar je dan op zit te wachten is een lege batterij. Gelukkig kun je met deze tips de batterijduur van je smartphone flink verlengen!

#1 Bluetooth uitschakelen

Bluetooth gebruik je meestal niet continu, maar zodra deze functie aanstaat kost deze ook veel energie. Zorg daarom dat Bluetooth alleen is ingeschakeld, als je deze daadwerkelijk gebruikt. Uitschakelen doe je door naar instellingen -> Bluetooth te gaan en de schakelaar uit te zetten.

#2 Beperk het gebruik van energievretende applicaties

Sommige applicaties, waaronder bijvoorbeeld Facebook, kosten gewoon veel energie. De meest energievretende applicaties van jouw smartphone kun je terug vinden onder: Instellingen -> Batterij. (voor Android is dit Instellingen > Accu). De oorzaak van het energieverbruik komt hierbij mede doordat deze – naast het ‘normale’ gebruik – ook op de achtergrond blijven ‘verversen’. Dit kun je wijzigen door naar instellingen te gaan -> de applicatie te selecteren -> de schakelaar ‘ververs op achtergrond’ uit te schakelen.

#3 Zet locatievoorzieningen uit

Ook de optie ‘locatievoorzieningen’ vraagt veel van je batterij en steeds meer applicaties gebruiken dit, vaak zonder dat je het in de gaten hebt. Deze locatievoorzieningen kun je uitzetten door naar instellingen -> privacy -> locatievoorzieningen te gaan. Je kunt hier de locatievoorzieningen voor alle applicaties tegelijkertijd uitschakelen of deze apart per applicatie aan- of uitzetten. Houd er wel rekening mee dat sommige apps gewoon beter werken zodra locatievoorzieningen aan staan; zoals bijvoorbeeld apps voor navigatie, parkeren of het lokale weerbericht.

#4 Schakel de Pushmail uit

Als je smartphone continu checkt of er een nieuwe e-mail is, dan vraag dit veel van je batterij. Ga daarom naar Instellingen -> Mail -> Accounts -> Nieuwe gegevens. Hier kun je de pushmail uitzetten en instellen op welke manier nieuwe mail wordt binnengehaald. Je hebt hierbij de keuze uit elk kwartier, halfuur, uur of alleen zodra je de mail handmatig ververst.

#5 Maak gebruik van de energiebesparende mogelijkheden

Ga naar Instellingen -> Batterij -> Energiebesparingsstand. Hierdoor worden een aantal veeleisende functies en visuele effecten minder uitgevoerd of zelfs helemaal uitgeschakeld.

#6 Pas de helderheid van het beeldscherm aan

Het beeldscherm is een grote energieverbruiker, dit komt met name door de helderheid hiervan. Via de optie: Instellingen -> Beeldscherm en helderheid -> Pas automatisch aan, wordt de helderheid van het scherm automatisch aangepast aan de omgeving. Bij weinig omgevingslicht hoeft het scherm weinig licht te produceren om toch goed leesbaar te blijven.

#7 Stel je telefoon niet bloot aan extreme temperaturen

De batterij van een smartphone werkt het beste bij kamertemperatuur. Bij temperaturen hoger dan 35 graden, vermindert de bruikbare capaciteit op de lange duur extra snel. Ook indien je smartphone is uitgeschakeld. Probeer dus te voorkomen dat de telefoon in de volle zon ligt als je op een terrasje zit of achter een raam in de zon op tafel ligt.

#8 Maak gebruik van een powerbank

Lukt het je, ondanks de tips, toch niet om de batterij lang genoeg te gebruik mee te laten gaan? Denk dan ook eens aan een goede powerbank. Deze zijn compact, laden je telefoon snel op én je bent niet meer afhankelijk van een stopcontact.

Bron: www.contict.nl

Gerelateerde artikelen

Foto met laptop

Hulp nodig met je computer of laptop?

Wij helpen je graag!

Heb jij een vraag?

Neem contact op!