ROC van Twente & De Computerman Twente

ROC van Twente & De Computerman Twente

Bij De Computerman Twente hebben alle werknemers een achtergrond op de ICT-opleiding van het ROC van Twente in Hengelo. Met deze gedachte zijn we een geweldige samenwerking aangegaan tussen het ROC van Twente en De Computerman Twente. Samen zorgen we ervoor dat je op de juiste manier aan je opleiding kunt beginnen door je laptop grondig te inspecteren of zelfs door een betere optie te bieden. Het kan zijn dat je momenteel al over een laptop beschikt, maar dat deze niet voldoet aan de minimale eisen van de opleiding. Geen zorgen, we helpen je graag om dit samen in orde te maken! Hieronder vind je alle benodigde informatie. Als je echter liever direct contact met ons hebt, zijn we bereikbaar op telefoonnummer 0742033055 of via e-mail op info@computermantwente.nl. Let op: we onderzoeken gratis en met veel plezier of je huidige laptop aan de eisen voldoet!

Specificaties laptop

De ICT opleiding van het ROC van Twente heeft een lijstje opgesteld met een aantal minimale eisen en een aantal aanbevolen eisen. Deze eisen kun je hieronder vinden:

  • Besturingssysteem: Windows 11 (64 bit)
  • Processor: minimaal i5-8e generatie (Intel) of Ryzen 5 (AMD)
  • Geheugen: minimaal 8GB RAM, advies 16GB RAM
  • Opslag: minimaal 480GB SSD, advies 960GB / 1TB (externe SSD ook toegestaan)
  • Schermgrootteadvies 15,6 inch
  • Virtualisatie Technologie: Laptop moet binnen de BIOS Intel-VT of AMD-V ondersteunen t.b.v. Hyper-V / VMware (wij kunnen je hier meer over vertellen)

Microsoft 365 en andere software

Als student van het ROC van Twente kun je gratis gebruik maken van Microsoft 365. Via
Microsoft 365 heb je tevens toegang tot je studentenmail en OneDrive. Andere software o.a.
Adobe / Corel producten kun je met onderwijskorting kopen bij Surfspot (www.surfspot.nl).
Overige software die je nodig hebt voor de opleiding wordt verstrekt door Stichting Praktijk Leren
(SPL). De kosten hiervan vind je op de leermiddelenlijst die je krijgt vanuit school.

Vragen, opmerkingen of toch iets anders aanschaffen?

Als je huidige laptop niet aan de vereisten voldoet of niet geschikt is voor een upgrade, dan raden we je aan om contact met ons op te nemen. Wij hebben namelijk ook een landelijke webshop voor nieuwe en refurbished laptops: www.easycomputershop.nl. Wat jouw vraag, opmerking of zoektocht ook is, we staan voor je klaar via telefoonnummer 0742033055, e-mail op info@computermantwente.nl of via het contactformulier onderaan deze pagina. Het grote voordeel van reparatiebedrijf De Computerman Twente en Easy Computershop is dat we altijd in de buurt zijn om je te helpen bij je computerprobleem. Bovendien hebben we allemaal een ICT-opleiding gevolgd aan het ROC van Twente, dus we weten waar we over praten. We kijken uit naar je komst!

Foto met laptop

Hulp nodig met je computer of laptop?

Wij helpen je graag!

Direct in contact komen met één van onze specialisten? 
Vul hier het contactformulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!

Heb jij een vraag?

Neem contact op!