Het is weer zover! Deze keer is het de beurt aan “Microsoft”. Ik zet de naam van deze gigant tussen haakjes, omdat Microsoft zelf uiteraard niet met valse e-mails komt.

Wat staat er in?

De tekst dat in de valse e-mail te lezen valt is: “Dit is om u te informeren dat we zullen stoppen met het verwerken van uw e-mail vanuit onze database omdat uw account niet is bijgewerkt op onze gegevens. Om deze berichten te ontvangen, klikt u op de onderstaande link om uw identiteit te verifiëren”

Valse link

In de valse e-mail staat ook een klikbare link. Als u op deze link klikt, komt u terecht op een neppe website. Deze website lijkt echter enorm veel op de officiële inlogpagina van Microsoft. En hier komt het punt dat u extreem goed moet opletten! Als u hier inlogt, vallen uw gegevens in handen van criminelen die hier op uit zijn. Dat dit extreem vervelende gevolgen kan hebben, kunt u hier lezen: Naakfoto’s gestolen uit cloudomgeving.

Wat te doen?

Voorkomen is beter dan genezen. Simpelweg de link niet openen is het remedie. Mocht u toch op een dergelijke link hebben geklikt, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met De Computerman Twente. Dan kan ik samen met u opzoek naar een geschikte oplossing.