REGIO TWENTE – Vooral ouderen krijgen tegenwoordig steeds vaker valse e-mails in hun postvak. De laatste tijd zijn het e-mails die gaan over de zogeheten boosterprik. Bij de GGD komen steeds meer meldingen binnen van mensen die zijn benaderd via de e-mail om ‘verplichte boosterprik te komen halen’. Let op: de enige e-mails die je met betrekking tot je vaccinatieafspraak krijgt, zijn afspraakbevestigingen aldus GGD GHOR Nederland. Tekst gaat verder onder de afbeelding.

valse boosterprik e-mail

Phishing

Deze valse e-mails, ook wel phishing genoemd, hebben mensen door heel Nederland ontvangen. In de e-mail staat een link en als je daar op klikt, kom je in een soort bankomgeving terecht. Deze bankomgeving is nagebouwd en uiteraard nep. Op deze manier proberen cybercriminelen ouderen geld afhandig te maken. Een gezondheidsdienst vraagt nooit om bankgegevens of om geld over te maken. Valse e-mails kunnen een afzenderadres bevatten dat heel erg lijkt op het adres van een bekende, echte instelling of organisatie maar toch een klein beetje afwijkt.

Wat te doen?

Nu steeds meer ouderen worden opgeroepen voor een boosterprik, zal de frequentie phishing mails ook weer stijgen. Deel dit soort artikelen om elkaar te waarschuwen en wees zelf goed alert op valse e-mails! Open deze e-mails niet en gooi ze ongelezen in de prullenbak. Op die manier is de kans het grootst dat je geen ongewenste linkjes aanklikt. Zorg te allen tijde ook voor een juiste anti-virus beveiliging op je computer. Zie het als een extra slot op je online computerdeur. Wij van De Computerman Twente kunnen je hier natuurlijk bij helpen.

Meer informatie

De Computerman Twente is een computer reparatie bedrijf in Hengelo, Overijssel. Als er belangrijk nieuws te melden is, doen wij dat via deze website en op onze social media kanalen. Voor vragen, opmerkingen of het maken van een afspraak kun je De Computerman Twente tijdens kantoortijden telefonisch bereiken op  ? 074 203 3055. Ook kun je het contactformulier onderaan deze pagina invullen, dan nemen wij z.s.m. contact met je op.