Gebruikers van Windows 10 krijgen in sommige gevallen te maken met problemen na de laatste nieuwe update van hun computer. Zelf heb ik hier ook al meerdere telefoontjes over gehad, maar bijvoorbeeld ook op het forum van Microsoft maken gebruikers melding van problemen. In een groot deel van de gevallen blijft de computer hangen in een zwart scherm. Dit ontstaat dan na een herstart. De standaard herstelfunctie lijkt niet te werken en een herinstallatie of recovery van het systeem is vereist.

Avast Antivirus

Het blijkt dat de problemen van een zwart scherm al sinds half mei voorkomt, maar de afgelopen dagen neemt het aantal klachten duidelijk toe. Soms ontstaan de problemen ook in combinatie met een anti-virus programma genaamd Avast. Avast zelf heeft tegenover The Register bevestigd geen indicaties te hebben dat het door haar software komt. Ook De Computerman Twente heeft hier geen indicaties voor ontvangen.

Symptoom

Een symptoom dat óók veel voorkomt is dat Windows 10 na installatie van de automatisch aangeboden April Update (versie 1803) een herstart uitvoert en daarna uitkomt op een blanco bureaublad. Gebruikers krijgen dan een foutmelding dat het Desktop-bestand niet toegankelijk is. Na het weg klikken van die melding zijn alleen de Prullenbak en taakbalk zichtbaar. Dus ook geen snelkoppelingen of apps, evenals de Windows Verkenner is niet beschikbaar.

Wat te doen?

Ervaart u problemen met uw computer? Bijvoorbeeld na de laatste nieuwe update van Windows 10? Neem dan geheel vrijblijvend contact met De Computerman Twente op. Dit kan onder andere via het contactformulier op deze website