Apple heeft vastgesteld dat in een beperkt aantal oudere 15-inch MacBook Pro laptops de accu oververhit kan raken. Hierdoor kán een brandveiligheidsrisico ontstaan. Vooral in de warmere maanden van het jaar is het oppassen geblazen. De veiligheid van de klant is altijd topprioriteit geweest en daarom heeft Apple besloten om de betrokken accu’s te vervangen.

Om welke types gaat het nou precies?

Het gaat om Apple MacBook Pro’s die tussen september 2015 en februari 2017 zijn verkocht. Het gaat om het laatste model van de MacBook Pro zonder Butterfly-toetsenbord en Touch Bar. De laptops met Butterfly-toetsenbord die sinds 2016 verschenen zijn, vallen buiten deze terugroepactie. De Amerikaanse fabrikant heeft een pagina online gezet waarop klanten door middel van het serienummer kunnen zien of zij in aanmerking komen voor de terugroepactie.

Stappenplan

  1. Controleer eerst welke Apple MacBook Pro u heeft. Dit kunt u zien door in het Apple menu op “Over Deze Mac” te klikken.
  2. Bevestig dat uw model “MacBook Pro (Retina, 15 inch, medio 2015) is.
  3. Als u dit model heeft, voert u op deze pagina het serienummer van uw MacBook in, om te zien of u in aanmerking komt voor het gratis vervangen van uw laptopaccu.

Vragen?

Mits u na het lezen van dit artikel met vragen bent blijven zitten, schroom u niet om De Computerman Twente een bericht te sturen. Dit kan via Facebook, Whatsapp (06 42936977) of middels een e-mail.