Niet voor iedereen is het omgaan met digitale producten vanzelfsprekend. Er zijn een aantal dingen wat het omgaan met een computer makkelijker maakt. In dit artikel staat een stappenplan die uitlegt hoe u gemakkelijk een snelkoppeling maakt op uw bureaublad.

Wat is een snelkoppeling?

Met een snelkoppeling op uw bureaublad opent u snel en gemakkelijk websites of andere programma’s. Het verwijzingsicoon herkend u aan de blauwe pijl links onderin het pictogram. De bron waar de snelkoppeling naar verwijst, is elders opgeslagen. De bron is het bestand of programma waar de snelkoppeling u naartoe leidt wanneer erop geklikt wordt. Op deze manier opent u met één klik het gewenste programma of de website.

Google Chrome snelkoppeling

Ga eerst naar de browser en laad de website waar u de snelkoppeling van wil hebben. Vanaf daar kunt u het stappenplan volgen:

Stap 1: Klik op de drie puntjes die onder elkaar staan (rechtsboven)

Stap 1 met één klik

Stap 2: Ga naar ‘meer hulpprogramma’s’ en klik op ‘snelle link maken…’

Stap 2 met één klik

Stap 3: Geef de snelkoppeling een titel. Het is belangrijk dat deze voor u direct herkenbaar is.

Stap 3 met één klik

Stap 4: De snelkoppeling verschijnt op uw bureaublad.

Stap 4 met één klik

Office programma snelkoppeling

U kiest een Office programma waar u een snelkoppeling van wil maken. In dit voorbeeld gebruiken we Word.

Stap 1: Klik op het Windows icoon (linksonder).

Stap 2: Typ in de zoekbalk ‘Word’. Vervolgens sleept u het programma naar uw bureaublad. U heeft zojuist een snelkoppeling gemaakt naar het Office programma Word. Wilt u voor alle Office programma’s een snelkoppeling? Herhaal het proces dan voor elk programma.

Stap 5 met één klik

Contact
Voor vragen en/of opmerkingen kunt u De Computerman Twente tijdens kantoortijden telefonisch bereiken op 06 42 93 69 77 (WhatsApp in het weekend regelmatig mogelijk). Ook kunt u het contactformulier op onze website invullen, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Team De Computerman Twente

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn u dankbaar.