Al enige tijd ontvangen wij berichten van verontruste klanten met de vraag wat te doen met ongewenste, nep SMS-berichten van “diverse Nederlandse banken”. Afgelopen week ontvingen wij er zelf een, dus vonden wij het de hoogste tijd jullie hierover verder te informeren.


Een voorbeeld van een nep SMS-bericht

Bovenstaand ziet u het bericht welke wij afgelopen week zelf hebben ontvangen. Zaken die ons opvallen: op de eerste plaats hebben wij geen rekening lopen bij de ABN Amro bank. Op de tweede plaats is het verzonden met een 06-nummer, wat banken 100% zeker nóóit doen! En op de derde plaats valt op dat er een link naar een vreemde website vermeld staat. KLIK NIET OP DE LINK IN HET SMS-BERICHT! Via die linkt komt u hoogstwaarschijnlijk terecht op een nep-website, welke is nagemaakt van de desbetreffende bank.

Advies

Wanneer u een SMS-bericht heeft ontvangen van een bank met de vraag in te loggen (of iets dergelijks!) negeer deze dan volledig. U kunt er ook melding van maken bij uw bank. Is er onverhoopt tóch iets mis gegaan? Neem dan direct contact met uw eigen bank op en laat uw rekening blokkeren.

Overige vragen

Voor computer gerelateerde vragen en/of opmerkingen kunt u De Computerman Twente tijdens kantoortijden bereiken op 06 42 93 69 77 (Whatsapp mogelijk). U kunt ook te alle tijden ons contactformulier invullen, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.