HP heeft de afgelopen twee jaar laptops verkocht, waarvan de accu in brand kan vliegen. En om die reden is het Amerikaanse bedrijf een terugroepactie begonnen. Voor HP is het “buitengewoon belangrijk” dat klanten controleren of ze in aanmerking komen voor het vervangen van hun laptopaccu.

Bij het grootste deel van de laptops met dit probleem, zijn de accu’s ingebouwd. Daarom is het voor de klant bijna onmogelijk om dit zelf te doen. Buiten deze accu’s, zijn door HP ook losse, brandgevaarlijke accu’s verkocht of geleverd ter vervangen van de huidige accu. Dit wel vooral aan bedrijven.

Het gaat overigens niet om alle HP-notebooks, maar om specifieke laptops die tussen december 2015 en december 2017 aan de man zijn gebracht. Via DEZE SITE is te controleren of er een brandgevaarlijke accu in hun/uw laptop zit. Wanneer dit het geval is, moeten ze/u een soort “batterijveiligheidsmodus” activeren, waarmee de accu per direct wordt ontladen en niet weer kan worden opgeladen. Uiteraard tót het moment dat deze modus weer wordt uitgeschakeld.