Het installeren van computerbeveiliging is en blijft belangrijk. Waarom zou ik betalen voor iets dat ook gratis kan? Dat is vaak wat men denkt, maar in onze ogen niet juist als het aankomt op de beveiliging van uw computer. In de ICT wereld zijn er nogal wat meningsverschillen over deze kwestie. Waarom wij bij De Computerman Twente kiezen voor betaalde computerbeveiliging vertellen wij u in dit artikel.
If you’re not paying…
Wij hanteren in deze kwestie vaak deze zin: “If you’re not paying for the product, you are the product” oftewel: “als je niet betaalt voor het product, dan bén je het product” en dat dekt in onze ogen grotendeels de lading. Wij vertellen u er graag meer over.
Voor niets gaat alleen de zon op
De belangrijkste verschillen zitten ‘m in hetgeen wat buiten uw zicht gaande is. Zo stemt u bij de installatie van gratis beveiligingssoftware vaak in met de doorverkoop van uw e-mailadres-gegevens aan derden. Dit staat verwerkt in de algemene voorwaarden van het bedrijf, of de kleine lettertjes (die vrijwel niemand leest). Uw e-mailadres gebruikt men naderhand om inkomsten te genereren om bijvoorbeeld de geleverde beveiligingssoftware up-to-date te houden. Het kan daarom ook zijn dat u na de installatie van gratis beveiligingssoftware veel reclame ontvangt in uw e-mail. Nu weet u waarom dat kán zijn. Voor niets gaat alleen de zon op, dat geldt natuurlijk ook in de computerwereld.
De belangrijkste verschillen
• Opruimen van rommel
De meeste betaalde beveiligingspakketten hebben bijvoorbeeld betere “opruimmechanismen”. Dat wil zeggen wanneer er een infectie van uw computer plaatsvindt, er meer aan gedaan wordt om deze infectie ook daadwerkelijk definitief te verwijderen. Om het u op de meest simpele manier uit te leggen: de gratis variant hanteert vaak → verwijderen en klaar. De betaalde variant hanteert vrijwel altijd → verwijderen, nogmaals scannen, een laatste check en dan pas klaar.
• Snellere updates van acute gevaren
De meeste tests die bedrijven hebben uitgevoerd tussen de gratis varianten en betaalde varianten hebben aangetoond dat ze nagenoeg dezelfde “databases” gebruiken om bedreigingen te identificeren. Betaalde anti-virus programma’s ontvangen echter sneller updates voor acute gevaren en rollen deze informatie vrijwel direct uit naar haar gebruikers. Zo is de software op uw computer dus eerder op de hoogte van nieuw uitgebrachte bedreigingen. Het uitrollen van informatie over acute gevaren duurt bij gratis varianten langer.
• Beveiliging tegen identiteitsdiefstal
Betaalde antivirussoftware biedt vrij regelmatig ook identiteitsbescherming. De software bewaakt het internet op gedeeltes waar vaak gestolen identiteitsinformatie verschijnt nadat ze zijn gestolen. Zodra de software verdachte activiteiten met uw informatie heeft geïdentificeerd, wordt u daarvan op de hoogte gesteld zodat u actie kunt ondernemen om uzelf verder te beschermen.
Wij kunnen u voorzien van totale beveiliging
Als computerbedrijf kunnen wij natuurlijk niet uitblijven met het leveren van de juiste beveiliging voor uw computer. Wij hebben onze mogelijkheden verwerkt in twee betaalde beheerpakketten. U leest er hier alles over ← klik.
Contact
Voor vragen, tips, opmerkingen en/of het maken van een afspraak voor hulp bij uw computer, kunt u De Computerman Twente tijdens kantoortijden telefonisch bereiken op 06 42 93 69 77. WhatsApp in het weekend incidenteel mogelijk. Ook kunt u het contactformulier op onze website invullen, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.